Sări la conţinut

MICHAEL JACKSON – „Thriller” (FILMUL COMPLET) din Videoclipuri YouTube. Vezi aici Filmul, descrierea completa, dar si parodii (funny parody)

iulie 13, 2009

“Thriller” este un videoclip de 14 minute pentru piesa cu acelasi nume, lansat pe 2 decembrie 1983 si regizat de John Landis, care de asemenea este co-autor al scenariului, impreuna cu Michael Jackson. Filmul de scurt metraj si videoclip muzical in acelasi timp a fost difuzat pe MTV cu trei saptamani inainte de Craciunul anului 1983. A fost cel mai scump film din acel timp, costul total fiind de 500.000 USD, iar Guinness World Records a atribuit videoclipului, in 2006, titlul de “cel mai mare succes video muzical”, vanzarile ajungand la peste 9 milioane de unitati.
Michael-Jackson-Thriller-coperta„Thriller” a fost mai putin un videoclip muzical conventional si mai mult un film de scurt metraj: un film de groaza cu zombie in coregrafie alaturi de Michael Jackson. Melodia a fost re-editata pentru a se potrivi cu videoclipul. In timpul videoclipului, Michael Jackson se transforma intr-un zombie, dar si intr-un varcolac; teritoriu familiar pentru Landis, care regizase “An American Werewolf in London” cu doi ani mai devreme.
Alaturi de Michael apare fosta vedeta Playboy, Ola Ray. Videoclipul a purtat coregrafia lui de Michael Peters care lucrase cu Jackson la principalul hit „Beat It”. Videoclipul (ca si melodia) contine un pasaj interpretat de un veteran al filmelor horror, Vincent Price. Jackson, care la acea dată a fost unul dintre Martorii lui Iehova, a adăugat un text de negare la inceputul videoclipului spunand:

„Datorita puternicelor convingeri personale, doresc să subliniez că acest film nu sustine in nici un fel credinta in ocultism.”

Ca o curiozitate: Geaca rosie pe care Michael Jackson a imbracat-o a fost creata de sotia lui John Landis, Deborah Landis si menirea ei era sa-l facă să pară mai „viril”. Celebra „Geaca Rosie”, din piele, se pare ca se află expusa pe un perete al cafenelei Hard Rock Cafe, din Bucuresti si explicatia reprezentantilor este ca a fost castigata la o licitatie.

Videoclipul a „beneficiat” si de multiple parodieri. Doua dintre cele mai vizionate parodii le gasiti mai jos:

Indian Thriller – Girly Man (English Lyrics) cu Versuri traduse
Lenny Henry – Thriller Funny Parody

Surse: wikipediaadevarul.ro si bineinteles youtube

Articole recomandate:

Michael Jackson Video Galerie Video Top Melodii direct din youtube

Michael Jackson Filmul Ascuns cu Parul in Flacari in Reclama la Pepsi 1984

Ultima Repetitie a lui Michael Jackson Video Youtube Preluare CNN Calitate Video Foarte Buna

Michael Jackson Biografie in Imagini Video si Text Video cu Biografia Completa din Youtube

No comments yet

Lasă un comentariu