Skip to content

Prima Casa este de fapt Ultimul Tren? Ultimul Tren al Presedintelui Basescu spre un nou mandat?

Iunie 19, 2009

HousePrima Casa este de fapt Ultimul Tren? Ultimul Tren al Presedintelui Basescu spre un nou mandat?

A aparut in sfarsit! Hotararea Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului „Prima casa” a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 418, din 18 iunie 2009.

Programul Prima Casa nu este deloc simplu. El nu contine in momentul acesta toate detaliile pentru ca un simplu solicitant sa stie daca se poate inscrie sau nu. Din punctul meu de vedere el naste foarte multe vise, insa sa speram ca macar unora li se vor si indeplini, pentru ca tuturor nu are cum, ca doar nu a descoperit PDL-ul “panaceul” tinerilor casatoriti privind boala numita „lipsa unei locuinte”.

Ce nu stim? Pai iata cateva posibile intrebari:

  1. Se accepta codebitori? Daca da, atunci cati?
  2. Tinerii trebuie sa fie neaparat casatoriti, nu merge daca sunt doar “concubini”?
  3. Ce vechime trebuie sa aiba solicitantul+codebitorul la actualul angajator?
  4. Se accepta si alte venituri inafara de salariu? Ma refer la venituri din : drepturi de autor, contracte de mandat, chirii, pensie(nu radeti, pentru ca sunt oameni care au sub 35 ani si sunt pensionari si ei din cand in cand se mai si casatoresc), venituri obtinute de romani in strainatate(ca si voturile acestora sunt importante, nu?), etc…
  5. Ce se intampla daca solicitantul are ceva intarzieri la Biroul de Credit? Ca doar e tanar si poate a intarziat o luna, doua sa plateasca rata. S-a nascut ala micu si tinerii au investit banii in scutece, nu le ardea lor de mesajele primite de la banca, ci doar cele de felicitari primite de la cunostite care priveau minunea nasterii.

Daca privim costurile pentru “Prima Casa”, ele sunt foate scazute. Nici nu cred ca au fost vreodata in Romania costurile astea pentru un credit ipotecar, sau daca erau (de ex in 2008) se aplicau doar pentru primul sau al doilea an, ulterior urmand sa creasca cu cel putin cu 3 procente.

Acest program a inceput sa fie principalul eveniment al zilei la care se aduna buluc cunoscutii PDL-ului, in frunte cu zeul lor, presedintele nostru, spre a se identifica imaginea acestora cu solutia pentru tinerii casatoriti(sau nu) care reprezinta un electorat important si foarte sensibil la o propunere de genul acesta.

O sa traim si o sa vedem daca “Prima Casa” este chiar Ultimul Tren al actualului Presedinte spre un nou mandat. Eu sper sa fie prins fara bilet si sa coboare la Prima. Nu la Prima Casa, ci la Prima Statie.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: