Skip to content

Reclama „Funny Anti-Fumat”. Cel mai amuzant VIDEO Anti-Fumat!

Iulie 23, 2009

Stiti care este DEFINITIA fumatului? Iata: Fumatul este o activitate recreationala, in care o substanta, cel mai des tutunul, este arsa, iar fumul este fie inhalat, fie doar gustat. Aceasta activitate este o forma recreativa de consum neavizat de substante. Aceste substante active, precum nicotina, sunt eliberate prin combustie, ajungand astfel sa fie absorbite prin intermediul organelor interne. Obiceiul se mai efectueaza si ca parte a unor ritualuri religioase sau nereligioase, pentru a conduce la inaltarea spiritului. Cea mai întalnita metoda de a fuma este aceea prin intermediul tigarilor, fie fabricate industrial, fie confecţionate artizanal, prin impaturirea unei cantitati de tutun în hartie. Dintre alte forme de fumat, se pot aminti folosirea pipei, a trabucurilor si a narghilelei.

Fumatul este una dintre cele mai frecvente forme de abuz de substante folosite în scop recreational. Fumatul de tutun este de departe cea mai frecventa modalitate de a fuma, fiind folosita de peste un miliard de persoane, in majoritatea societatilor umane. Fumatul de cannabis si opiu sunt mai rar intalnite. Majoritatea substantelor care sunt fumate duc la dependenta. Anumite substante sunt considerate ca fiind narcotice puternice, precum heroina şi cocaina, folosirea acestora fiind de obicei restransa la grupuri marginalizate social.

Istoria fumatului se poate dovedi de prin anii 5000 iHr, fiind prezentă în diferite culturi din întreaga lume. Tutunul a fost cultivat si fumat pe continentul american de peste 5000 de ani, sursa de origine fiind din Anzii peruvieni si ecuadorieni. Fumatul cannabisului în India este practicat de peste 4000 de ani. La inceput, fumatul s-a propagat în combinatie cu ceremoniile religioase; ca ofrande aduse zeitatilor, în ritualuri de purificare, care sa le permita preotilor sau conducătorilor religiosi sa se detaseze de limpezimea mintii in scopul de a comunica cu divinitatea sau de a induce viziuni spirituale. Dupa explorările europene din Americi, obiceiul s-a raspandit cu repeziciune in tot restul lumii. In regiuni precum India şi Africa subsahariana, s-a combinat cu obiceiurile existente de fumat (de obicei cannabis). In Europa, s-a raspandit ca un nou tip de activitate sociala si ca modalitate de consum a substantelor farmaceutice care pana in acel moment nu fusese cunoscut.

Surse: Wikipedia si YouTube

Anunțuri
One Comment leave one →
  1. numaifuma permalink
    Decembrie 19, 2009 2:33 pm

    http://numaifuma.wordpress.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: